Projecten

Narcissen challenge

In het voorjaar van 2020 toen de Corona pandemie het openbare leven in zijn greep kreeg moest Joke Koelemeijer haar aquarellessen staken. Zij besloot om via email haar cursisten toch van opdrachten te voorzien en met feed-back te gaan werken. Dit inspireerde haar tot het maken van een narcissen challenge. Het doel was om in elke techniek een afbeelding te maken. Resultaat was een pastel, een beschilderd ganzenei, een potloodtekening, een pentekening, een aquarel, een ingekleurde pentekening, een linosnede, een Oost-Indische inkt penseeltekening, een zwart wit foto en een ets. Deze laatste moet nog verder worden afgedrukt.

 

 

Tekenen met penseel en inkt

Door zichtproblemen was het medio 2018 / 2019 tijdelijk niet meer mogelijk om heel fijne pentekeningen te maken, daarom ging Joke tekenen met een penseel en Oost-Indische inkt. De resultaten zijn eventueel bruikbaar als ontwerp voor lino of houtsnede.  #Tengel_atelierroute2020

 

Monumenten Spreken

propellor crew ets aquatint thumbnail

In  het kader van 4 en 5 mei 2015 werd in Het Weefhuis in Zaandijk een speciale expositie gehouden. In combinatie met een dichtersgroep uit de Zaanstreek werd het thema Vrede en Vrijheid gekozen. Joke maakte hiervoor twee proef ontwerpen voor een ets.#Tengel_atelierroute2020 Omdat zij geen passend gedicht kon vinden bij het monument achter Jisp heeft zij zelf een gedicht gemaakt. ontwerp nummer twee thumbnailontwerp nummer een thumbnail

Monument

Een propeller in het land
Wat was hier aan de hand
Veilige route
Door de nacht
Onverdroten
Toch nog neergeschoten
Zeven
Lieten hier het leven
Voor onze vrede en vrijheid

joke koelemeijer 2015

Tekeningen in Oostindische inkt

Door cursisten geïnspireerd is er een nieuw project ontstaan, nl. het tekenen – eigenlijk schilderen met een fijn penseel – met Oostindische inkt van kippen, katten e.d.

jong van mia wit verkleind kind van mia zwart verkleind mons verkleind mons zwart verkleind

 Artisschetsen

Vanaf de zomer van 2005 maakt Joke houtskool schetsen in Artis. Een groot aantal van de schetsen gemaakt tussen 2005 en 2015 is nu verzameld in een boek. Het formaat is 21 x 21 cm en bevat 120 pagina’s. boek artisschetsen op de foto verkleind Om het boek te bekijken kunt u de volgende link kopiëren: http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken/7855c2c1-361d-4c80-843c-9a37cf0637f1 Mocht u het boek willen bestellen, dan kunt u hierover contact opnemen.