Kunst

kerkurkIn het atelier naast haar lijstenmakerij schildert Joke Koelemeijer haar aquarellen. Ze maakt er pentekeningen, beschildert ganzeneieren en sinds begin januari 2002 heeft ze zich op het etsen toegelegd.

Joke Koelemeijer (geboren 1954) is van oorsprong lerares engels – handvaardigheid. Min of meer autodidactisch heeft ze zich de afgelopen jaren allerlei technieken eigen gemaakt.

Haar favoriete onderwerpen zijn Terschelling, het wad en de natuur in het algemeen.

Exposities

In de praktijk van FysioWitt in Wormer en Grando Keukens Wormerveer verzorgt zij de aankleding van de wanden met o.a. etsen, pentekeningen en aquarellen.
Een aantal jaren geleden werd ze lid van het Zaans Grafisch Collectief (de etsgroep van Fluxus) en sinds februari 2011 maakt zij ook deel uit van Tengel (kunstenaars in de Zaanstreek). In het najaar vindt de Tengel atelierroute plaats verdeeld over twee weekenden.

Sinds begin 2001 heeft ze haar eigen atelier aan huis, daar toont en verkoopt zij haar nieuwste werk. kalenders, pentekeningen en kaarten die zij zelf maakt van haar tekeningen en aquarellen.

Technieken

knotwilginacrylDoor de jaren heen werkt  zij in allerlei technieken: ze maakt aquarellen, pentekeningen, etsen, houtskoolschetsenacrylwerk, pastels, en ze beschildert ganzeneieren.

De meeste pentekeningen heeft ze tot verschillende kalenders samengevoegd. Jaarkalenders, en daarnaast zijn er  verjaardagskalenders van Assendelft, Jisp, Westzaan, Wormerveer (inmiddels al een tweede versie), Wormer, Oostknollendam, Middelie en Terschelling, er wordt nog gewerkt aan die van Krommenie en Zaanstad.

Opdrachten

Voor opdrachten in de vorm van een aquarel, muurschildering, pentekening, trouwkaart of kalender bent u bij haar aan het juiste adres.

muurschildering

Cursussen en workshops

Indien er voldoende interesse bestaat geeft zij diverse cursussen: voor beginners en gevorderden – ganzeneieren workshops en acryl workhops voor b.v. teambuilding, vrijgezellenfeest, vriendinnendag, kinderfeestjes of – partijtjes, etc. .

Tijdens het voor- en najaar vinden de aquarel cursussen plaats op

  • dinsdagochtend en woensdagochtend van half 10 tot half 12
  • woensdagavond van half 8 tot half 10

Minimum aantal cursisten is 6 en maximum is 8. Totaal aantal lessen is 10, er is geen ervaring vereist en er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties. Eigen materiaal dient te worden meegenomen. Voor info kunt u bellen met 075-6421265.

Workshop ganzeneieren beschilderen op maandagmiddag en dinsdagmiddag op de volgende data: 6, 7, 13, 14, 27 of 28 maart 2017! Kosten € 25. Minimaal aantal 4 personen!

Kunst van Tijs Koelemeijer

Ook van Tijs is er werk in het atelier. Ooit gestart met het maken van vogels met een enkele lijn is hij via pastel, lino en etsen bij acryl schilderwerk beland. Sinds 2010 is hij werkzaam als illustrator van o.a. kookboeken van Herman den Blijker, Meneer Wateetons en Bart van Olphen.

‘de Lijstemaecker’ exposeert in het voorjaar en de zomer van 2016 een selectie van het autonome werk dat hij in de jaren daarvoor maakte tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het werk omvat een diversiteit aan technieken zoals etsen, tekenen, schilderen, linosnede en steendruk. Alle werken zijn te koop!

Openingstijden zijn 11 tot 17 uur en de toegang is vrij.

Bekijk voor actueel werk zijn website.

 

pentekening propellor verkleind