Kunst

kerkurk

Joke Koelemeijer (geboren 1954) is van oorsprong lerares engels – handvaardigheid. Min of meer autodidactisch heeft ze zich de afgelopen jaren allerlei technieken eigen gemaakt. In het atelier schildert ze naast haar aquarellen ook met acryl.  Ze maakt er pentekeningen, beschildert ganzeneieren, en maakt etsen. Tijdens de laatste jaren heeft ze zich ook met nieuwe technieken bezig gehouden: linosnedes, zeefdrukken, monoprinten en schilderen met Oost-Indische inkt.

Haar favoriete onderwerpen zijn Terschelling, het wad en de natuur in het algemeen.

Exposities

Sinds februari 2011 maakt zij deel uit van Tengel (kunstenaars in de Zaanstreek). Ze heeft haar atelier aan huis, daar toont en verkoopt zij haar nieuwste werk, kalenders, pentekeningen en kaarten die zij zelf maakt van haar tekeningen en aquarellen.

Technieken

knotwilginacrylJoke werkt met allerlei technieken en materialen: aquarel, pentekening, ets, houtskool, acryl, pastel, en ze beschildert ganzeneieren. De meeste pentekeningen heeft ze tot verschillende kalenders samengevoegd: jaarkalenders, en daarnaast zijn er verjaardagskalenders van Assendelft, Jisp (inmiddels al een tweede versie), Westzaan, Wormerveer en Wormer (inmiddels al een tweede versie), Oostknollendam, Starnmeer, Terschelling (inmiddels al een tweede versie), Zaandam, Zaanse Schans, molens, en boerderijen.

Opdrachten

Voor opdrachten in de vorm van een aquarel, muurschildering, pentekening, trouwkaart of kalender bent u bij haar aan het juiste adres.

muurschildering

Cursussen en workshops

Indien er voldoende interesse bestaat geeft zij diverse cursussen: voor beginners en gevorderden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het volgen van ganzeneieren workshops en acryl workhops voor b.v. teambuilding, vrijgezellenfeest, vriendinnendag, kinderfeestjes of – partijtjes, etc. .

Tijdens het voor- en najaar vinden de aquarel cursussen voor beginners en gevorderden plaats op

  • dinsdag- en woensdagochtend van half 10 tot half 12
  • woensdagavond van half 8 tot half 10

Minimum aantal cursisten is 5 en maximum is 8. Totaal aantal lessen is 8, er is geen ervaring vereist en er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties. Eigen materiaal dient te worden meegenomen. Voor info kunt u bellen met 075-6421265.
Tijdens de Corona pandemie wordt er voorlopig geen cursus gegeven.

Workshop ganzeneieren beschilderen  Kosten € 25. Minimaal aantal 4 personen!

Kunst van Tijs Koelemeijer

Ook van Tijs is er wat werk in het atelier. Ooit gestart met het maken van vogels met een enkele lijn is hij via pastel, lino en etsen bij acryl schilderwerk beland. Sinds 2010 is hij werkzaam als illustrator en vormgever van o.a. kookboeken van Herman den Blijker, Meneer Wateetons en Bart van Olphen.

Bekijk voor actueel werk zijn website.

 

pentekening propellor verkleind