Goed is goed

Zaanse kunstenaars exposeren in Het Weefhuis G o e d i s g o e d

Zaterdag 9 en zondag 10 december is er een korte maar krachtige verkoopexpositie te zien in Het Weefhuis te Zaandijk van Zaanse kunstenaars met verrassend werk uit de ijzeren voorraad. Open van 13:00 – 17:00 uur. 2000gemberpot met rozebottels opnieuw

Kunstenaars vinden in hun atelier weleens een werk dat ze lang niet gezien hebben en dat henzelf verrast. Soms beslissen ze het over te schilderen, weg te gooien of simpelweg te vernietigen, maar er zijn werken die de tand des tijds als nieuw hebben doorstaan en gewoon te goed zijn. Exposeren dan maar? Dat kan vaak niet, omdat de stijl in de loop der jaren zo is veranderd dat het alleen opgehangen kan worden in een overzichtsexpositie. En kunstenaars willen graag hun nieuwste werk laten zien. Deze expositie is anders: hier laten ze juist hun oudste werk zien.

Het gaat om kunst gemaakt in de 90-er jaren en de jaren nul van deze eeuw. Sommige kunstenaars werken nog niet zo lang (net van de kunstacademie af!) dus niet alle werken zijn van die tijd. Maar wat overeind blijft is de kwaliteit, dus gewoon goed werk wat het lamplicht van een expositie niet vaak heeft gezien. Je zou de kunst kunnen omschrijven als “new old stock”: werk dat in de opslag staat maar weinig of nooit te zien is geweest. Dus eigenlijk nog als nieuw.

Er doen 32 kunstenaars mee, waaronder Joke Koelemeijer! Fotografen, keramisten, schilders en wat al niet meer. Het zal een zeer diverse expositie worden. Bij deze is iedereen uitgenodigd om te komen kijken. Het adres van het Weefhuis is Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk.

Meer informatie via Joanne Zegers: mail naar joanne.zegers@gmail.com of bel naar 06 49 770 656.

deelnemende kunstenaars zijn:

Joanne Zegers
Joost van der Krogt
Saskia Westenberg
Danielle van Assema
Berty Sieverding
Coby Voorn
Bregtje Zitman-Deelen
Vera Jongejan
Riet Deerenberg
Marcel Fraij
Alan de Geus
Ger Zaagsma
Barbera Guldenaar
Betteke Akkerman
Reina Koerten
Miriam Voets
Angèle van den Thillart
Martin Heijnen
Irene Sminia
Ilse Guldenaar
Bernadette Paternotte
Nicole van der Heijden
Hennesien van Walderveen
alice Pool
Cora Korssen
Vera van Heusden
André Linnenbank
Monique Anröchte
Hetty Mertz
Willem Moeselaar
Joke Koelemeijer
Marga Hessels