De lijstenmakerij

De Zaanstreek staat van oudsher bekend om zijn rijkdom aan kunstenaars en ambachtslieden.  Het idee dat een lijstenmakerij hierin een belangrijke rol kan spelen zette Aart Sluis er toe reeds in 1989 ‘de Lijstemaecker’ in Westzaan op te richten. Zijn door de jaren heen verworven vakmanschap bleef niet onopgemerkt; het duurde niet lang voor men de weg naar de nieuwe Zaanse lijstenmakerij wist te vinden. Zo ook beeldend kunstenaar Joke Koelemeijer, de huidige eigenares van ‘de Lijstemaecker’. In de aanloop naar zijn pensionering leerde Sluis haar de fijne kneepjes van het vak.  Hij zag er op toe dat maatwerk en kwaliteit — het visitekaartje van ‘de Lijstemaecker’ — gewaarborgd bleven en droeg in 2001 het bedrijf aan haar over. Hiermee verhuisde ‘de Lijstemaecker’ naar Wormer.

Groot aanbod

Men weet inmiddels ‘de Lijstemaecker’ te vinden op het Oosteinde, direct na — of natuurlijk voor — de Tilbrug. Onder hen zijn een aantal vooraanstaande ­Zaanse kunstenaars als Arnold de Lange, Fred Boom en Ingrid Groot. Natuurlijk hoef je geen kunstenaar te zijn om bij ons iets in te lijsten. Wij lijsten nagenoeg ­alles in: tekeningen, posters, foto’s, pastels, aquarellen, kaarten, acrylschilderwerk, 3d werk, etsen, schetsen, olieverfdoeken of -paneeltjes, borduurwerk, diploma’s en oorkonden. Daarnaast ook trouw-, verlovings- en geboortekaartjes, oude (poppen)kleertjes, geboortetegels, merklappen, t-shirts, wandborden en postzegels. Schroom dus niet om eens langs te ­komen, al is het maar om even een kijkje in de showroom te nemen.

Locatie

gevel‘De Lijstemaecker’ is gelegen aan de rand van Wormer op het Oosteinde nummer één in het pand van voormalig kruidenier en kolenboer Antoon Koelemeijer. De showroom, werkplaats en Joke’s Atelier zijn gevestigd in de oude kolenloodsen. Er is ruime parkeergelegenheid voor de ingang en omdat het is gelegen aan de Tilsloot, zelfs per boot bereikbaar! U bent van harte welkom.